REJSEBREVET Hjem
Byerne i Havtornelandet Hotel Restaurant/Cafeer Bed and breakfast Camping Shelters
Det kan du gøre Det kan du opleve Kunstnerhjem Herregårde sKunstlandet Havtornekøkkenet
 
 
     
Mindsten 1   Mindesten 2   Mindesten 3   Skovens Campplads.
     
   

Jens' Sti går fra Kronholmsvej til Helledievej og er opkaldt efter den sidste kartoffelavler på gården Kronholm.

 

Broen over Grønnebækken er let at krydse, hvor der er set oddere i bækken. De er nemme at få øje på morgen og aften.

 

Bæveren uddøde i Danmark for mere end 2.500 år siden, men i 1999 blev arten genindført. S e har nu fundet til Vendsyssel.

 
 

Kajholm Plantgage
- og mindestenene

 
 

Kajholm blev erhvervet i 1993 med skovrejsning for øje. Det var en del af et større nationalt projekt i forbindelse med den daværende regerings målsætning om at fordoble det danske skovareal inden for entrægeneration. Kajholm er tilplantet af to omgange i 1993 og i 1997, og er omkring 100 år gammel.
I en stor marksten i plantagens nordvestlige hjørne er indhugget datoen 8. januar 1890, og formodes at markere dagen hvor en tidligere ejer påbegyndte tilplantningen af området.
Jens' Sti går fra Kronholmsvej til Helledievej og er opkaldt efter den sidste kartoffelavler på gården Kronholm
Ved Grønnebækken er der en bro, som gør det let at krydse fra den ene side til den anden og nyde det nye område med "Vildt med vilje". Der er set Oddere i bækken, som med det blotte øje kan ses om morgenen og aftenen

Mindesmærker

Mindesmærker er erindringssteder over eksempelvis en begivenhed eller en person og består som oftest af en sten med en inskription, der forklarer om anledningen til, at mindesmærket er blevet rejst. Mindesmærker findes overalt i landet og er som regel rejst på det sted, begivenheden fandt sted, eller et sted, som den mindede person havde en tilknytning til. 

Geologi og jordbund

Kajholm ligger på den senglaciale Yoldiaflade. I arealets nordvestlige hjørne ligger det højeste punkt 26 meter. Størstedele af det øvrige areal ligger i kote 20 til 23. De laveste dele ligger ned til det tilgrænsende vandløb, der på strækningen falder fra kote 18 til 16.
Jordartskortet viser tilstedeværelsen af Yoldiasand, som det geologiske materiale i én meters dybde i størstedelen af arealet. Langs åen findes ferskvandstørv, og en hesteskoformet formation af flyvesand, der omkranser Kajholm Lund.

Kulturmiljø

Fire mindesten, hvoraf den ene er anbragt på en prydhøj. Stenene markerer de forskellige faser af skovens tilplantning. En 5. mindesten, som tidligere stod i skoven, fandtes på naboejendommen, hvor den blev registreret, men hvorfra den senere forsvandt.

Mindesmærker i Kajholm Plantage

Natursten, 55 x 35 cm ved grunden og 90 cm høj.
På siden som vender mod SØ ses følgende indskrift: Tak Hannede 25 Aar 1882- 1907. Opstillet under ahorntræ, vest for stuehusgavlen.
I foråret 2006 (?), efter at stenen var blevet registreret som fortidsminde, men uden at det var officielt kendt, renoverede den nuværende ejer sin have.
Ved den lejlighed blev stenen skaffet af vejen. 

Firkantet tilhugget natursten opstillet på græsareal, på 52 x 22 cm i fladen og 95 cm høj.
På siden, som vender mod SV, ses følgende inskription: Niels Jørgensen rejste denne Steen til Minde om 25 Aars Lykke og Velsignelsei Kajholm 1879-1904

Primitiv telt- og shelterplads

Overnatningspladsen er til telte og har 3 stk. 6-personers sheltere som ligger i en hyggelig "lomme" med læ fra næsten alle sider. De to sheltere er "først til mølle" mens det sidste shelter "Rævehulen" kan bookes. Pladsen har muldtoilet, vand (i sommerhalvåret), bålsted med grillrist og bænke samt et mindre madpakkehus med 2 borde-bænkesæt. Der er stak med lagret (men ikke overdækket) brænde man selv kan save og flække. Hold altid pladsen pæn og ren og tag dit affald med dig videre.

Henvisning

Fra Lønstrupvej drejes ind på Hundelevvej mod Jelstrup. Efter ca. 300 m går der en grusvej til højre ind til Kajholm Plantage. Her er der parkeringsplads og sti videre ind til overnatningspladsen.
Der er ca. 250 meter fra parkeringspladsen til pladsen, som der ikke må køres ind til pladsen.
Kajholm Plantage ligger ved ”Turistruten” mellem Lønstrup og Løkken, meget tæt på Rubjerg Knude. Den nationale cykelrute ”Vestkystruten” går tæt forbi skovens vestkant.

 

 

 
 
 
 
¨
       
Kontakt Instegram Pinterest

Automekanikere

Presse Facebook Twitter X Læge
       
 
webdesign: KRAFTnewmedia.dk