REJSEBREVET Hjem
Byerne i Havtornelandet Hotel Restaurant/Cafeer Bed and breakfast Camping Shelters
Det kan du gøre Det kan du opleve Kunstnerhjem Herregårde Kunstlandet Havtornekøkkenet
 
 
 
 

Rakkerby - Festspillenes by

 
     
 

Rakkeby er en hyggelig landsby med 228 indbyggere, beliggende syd/sydvest for Løkken, og kendt for sine friluftsspil om sommermånederne, som tiltrækker mange sommergæster.

Kirken er opført i middelalderen (1150-1200). En af Vendsyssels mange, beskedne, kullede (uden tårn).

Der har boet mennesker omkring Rakkeby helt tilbage i vikingetiden. Mange ting vidner om det. Selve bynavnet kommer fra det gamle ord for hund – Rakki... for Vikingehøvdingerne havde ofte hunde afbildet på deres skjold, og da Rakkerby Kirke er større end de andre kirker i området, kan det betyde, at der her engang har ligget et vikingeherresæde.

Med byens mejeri, og mange pyntelige småejendomme grupperet omkring mejeriet og langs med Sejlstrupgårdsvej, fører den til den historiske herregård Sejlstrupgård.

 
     
 

Det skal du se i Rakkerby

 
 
 

Middelalderkirken

Kirken er opført i middelalderen (1150-1200), og er en af Vendsyssels mange, beskedne, kullede (uden tårn) kirker, der består af romansk lort og skib med underdelen til et sengotisk tårn samt et våbenhus fra nyere tid på sydsiden af skibet.
Den romanske bygning er opført af granitkvadre på en profileret sokkel, men på grund af omfattedende omsætninger af murværket, ses kun enkeltheder af den oprindelige kirke.
Det er dørene, hvoraf den mod nord er tilmuret mens syddøren er blevet udvidet, og stadig i brug.
Koret og skibet har bjælkelofter, og den sengotiske tårnunderdel er bygget af genanvendte granitkvadre, især mod vest og nord, af munkesten. På nordvesthjørnet står endnu en del af trappehuset.

Kirken blev restaureret i 1985, hvor den gamle altertavle fra 1600-tallet blev renoveret og genopsat. Der blev også lagt nyt gulv, og det meste af inventaret blev malet påny.Ved restaurering af kirken, opdagede indridsninger i den romanske puds, som har været gemt under kalklag i århundreder. Under kalken, man var ved at banke ned i koret, fandt man både runer og et smukt flettekors

     
 

Friluftsteater


Friluftsteatret i Rakkeby Sandgrav, Toftegårdsvej 27, opfører "BISKOPPEN ". 

Rakkeby Friluftsteater byder i år på ”BISKOPPEN”. Stykker er oprindeligt uden sange, og det går jo slet ikke i Sandgraven, der jo er kendt for sine syngestykker. Derfor er der fundet en samling af tidstypiske sange og der er skrevet nye tekster til enkelte af dem. Spillet foregår på øen Snarø. et sted i 1930érnes Danmark.Her bor øens præst der er enkemand i præstegården sammen med sin datter Astrid og hushjælpen Oline. Alle vil gerne have at præsten gifter sig, undtagen præsten, og da Oline bliver gravid, så går sladderen i hele byen. Oline vil rejse og en ny husbestyrerinde ansættes, meget yngre end præsten. Sladderen når nye højder og menighedsrådet, anført af formanden, slagter Madsen sender bud efter biskoppen for at bringe orden på forholdene i præstegården. 
Mere vil vi ikke afsløre, men vi kan godt røbe at det ikke går helt som slagter Madsen og menighedsrådet havde regnet med. 

Instruktører: Morten Johansen og Ellen Støve Lie 

Musikalsk ledelse: Marie Louise Clemmensen 

     
 
       
Kontakt Instegram Pinterest

Automekanikere

Presse Facebook Twitter X Læge
       
 
webdesign: KRAFTnewmedia.dk