REJSEBREVET Hjem
Byerne i Havtornelandet Hotel Restaurant/Cafeer Bed and breakfast Camping Shelters
Det kan du gøre Det kan du opleve Kunstnerhjem Herregårde Kunstlandet Havtornekøkkenet
 
 
 
 

Vittrup - Hærvejsbyen

 
     
 

Ikke langt fra Løkken ligger det hyggelige landsby Vittrup, som på 10 minutter kan nås i bil efter 4,7 kilometer kørsel, den er en af Danmarks mindste Hærvejsbyer, hvor turen på hærvejsruten går fra Hirtshals med afslutning i Flensburg.

Vittrup ligger som den første by i rækken afde små landsbyer mellem Løkken og Hjørring. Den opstod som stationsby i 1913, da privatbanen Hjørring-Løkken-Aabybro blev anlagt, men allerede i 1963 blev banen nedlagt igen. 

Byens gamle mejeri huser i dag en børnehave, og byen har flere håndværksforretninger og en meget spændende gammel souvenirbutik, som lever af de mange turister, der dagligt kører gennem byen for at komme til og fra stranden.

Vittrup har lige under 200 indbyggere, hvis borgere er meget meget aktiv, som står bag Vittrup Fri Fagskole, der ligger øst for byen. Her findes også en plads for autokampere.

 
     
 

Det skal du se i Vittrup

 
 
 

Vandreferie på Hærvejen

Vandreetape Hirtshals-Viborg ( er på 212,7 km., ca. 7 dage) Etapen giver et stærkt indtryk af naturen i Vestvendsyssel med den majestætiske kystlinie og indlandsklitterne i baglandet. Fra den driftige og spændende havneby Hirtshals over den smukke Tornby Klitplantage

Rygraden i Hærvejen

Hærvejen har flere hundrede kilometer vandrerute, der løber som en rygrad gennem Jylland. Du får med andre ord mulighed for at opleve hele paletten af de danske landskaber og natur fra heder, plantager og kyster i nord til ådale, skove og bakker i syd. Undervejs vandrer du gennem dejlige landskaber og skønne naturperler. Med så mange kilometer er det svært at bestemme sig! Her har vi ordnet ruten geografisk for dig, så du lettere kan vælge, hvor du vil vandre næste gang. Under de forskellige strækninger finder du oplysninger om natur, historie og oplevelser. Information om mad og overnatning er på vores interaktive kort.

     
 

Sjov for børn

Family Farm Fun Park er en besøgslandbrug der åbnede i 1993 og fungerer som en spændende oplevelsespark med dyr.

Men i parken vil man gerne give besøgende en sjov og anderledes oplevelse.

I stedet for at have mange forskellige slags dyr i bure og indhegninger, hvor man bare kigger og går forbi, fokuserer de i Family Farm på at give gæster tættere kontakt og sjov samvær med tamme og børnevenlige dyr, som gerne vil fodres, klappes, kæles for og leges med.

Hvert barn får udleveret en gratis madpakke til dyrene, og der er gratis te og kaffe til alle gæster når entreen er betalt.

Men selv om dyrene er parkens kærneattraktion så har de selvfølgelig anlagt en legeland med flere udendørs og indendørs legepladser og sørget for mange aktivitets muligheder for både børn og voksne samt gode forhold til spisning, hygge og afslapning.

Parken ligger på Lyngbyvej 86 i Vittrup.

     
 

For de aktive

Spillet stammer fra Sverige og er et spil som henvender sig til alle som kan lide naturen og være aktiv. Det kan spilles af alle, da det ikke kræver andet end et par gode sko til at sparke med. Alder og størrelse spiller derfor ingen rolle, da det ikke kræver at være i nogen speciel form, netop derfor henvender spillet sig til alle.
Med en fodbold og helt almindelige fritidssko/kondisko sparker man sig gennem banens 18 huller, der i modsætning til golfbanens små huller er så store, at fodbolden kan komme i. Spillet går i al sin enkelthed ud på at sparke en fodbold i hul på færrest mulige spark.
Ved hver bane står et skilt, som fortæller hvordan netop denne bane skal spilles.

Når man starter på bane 1. også kaldet hul 1, skal man følge det klippede græs rundt med stierne, så vil man helt automatisk ende ved bane 18.

     
 

Vittrup Fri Fagskole

Siden 1920 har skolen i Vittrup været hjemsted for læring, oplysning og fysisk udfoldelse. Først som folkeskole, siden som gymnastik- og ungdomscenter, og fra 1993-2013 som efterskole med fokus på udeliv.
Efterskolen lukkede i 2013, og allerede i januar 2014 tog lokalsamfundet fat, og stiftede Vittrup Centret ApS. Her stod cirka 50 lokale ildsjæle anpartshavere bag stiftelsen, og viste den store opbakning, der er i lokalsamfundet omkring Vittrup.
Da tankerne omkring etablering af en Fri Fagskole tog fart, i 2015, var der igen massiv opbakning. Næsten 2400 frivillige timer blev stillet til rådighed for at gøre skolen klar til åbning 22. oktober 2017, hvor de første elever flyttede ind på Vittrup Fri Fagskole. 
Skolens unikke placering, midt i et landbrugsområde, et stort turist-område, tæt på Vesterhavet, Løkken, Lønstrup, Rubjerg Knude og Børglum Kloster danner rammen om en særlig ånd.

     
 

Byens kirke

Vittrup Kirke blev opført i 1937 ved arkitekt Bertel Jensen som en langhuskirke med rund apsisafslutning mod øst, hvor alterbordet står, og som er muret af gule mursten. 
På alteret står et krusifiks, skåret af Hjalte Skovgaard. Døbefonden i granit er udført i granit
i romanske stilformer i nyere tid.
Kirken kaldes også Børglum Vestre Kirke, men skiftede navn efter 1970.

     
       
Kontakt Instegram Pinterest

Automekanikere

Presse Facebook Twitter X Læge
       
webdesign: KRAFTnewmedia.dk